چیپستهای اسنپدراگون کوالکام
Qualcomm، کمپامی آمریکایی که تاسیس آن به سال 1985 بر میگردد، ید طولانی در صنعت موبایل دارد. در ابتدا زمینه اصلی فعالیت این کمپانی، مخابرات و تجزیهات ارتباطی بود، اما رفته رفته دامنه فعالیت این کمپانی به سمت پردازندههای موبایل و سیستم روی تراشه (SoC) کشیده شد. این کمپانی علاوه بر تولید چیپستهای طراحی شده با معماری ARM، اقدام به تولید پردازندههای اختصاصی خود مانند Krait (چیپست اسنپدراگون 800 بکار برده شده در گوشیهایی مانند نکسوس 5 الجی) و اسکورپین نیز کرده است. بدون اغراق میتوان کمپانی کوالکام را در کنار کمپانی مدیاتک، بزرگترین تولید کنندگان چیپستها با معماری ARM نامید.
اولین چیپست اسنپدراگون در سال 2007 با پردازنده تک هستهای با کلاک یک گیگاهرتز معرفی شد. در سال 2011 کوالکام با طراحی پردازنده اختصاصی Krait، نسل دوم از چیپستهای اسنپدراگون خود را معرفی کرد که میتوانست توان پردازنده را بر حسب نیاز دستگاه بالا ببرد. در سال 2013 این کمپانی با معرفی چیپست اسنپدراگون 800، نام گذاری چیپستهای خود را به پیششمارههای 200، 400 و 600 تغییر داد. سپس چیپستهای مختلفی از این کمپانی طراحی و تولید شد که میتوان به چیپستهای اسنپدراگون 210، 410، 615 و 810 اشاره کرد.
چیپستهای Snapdragon همواره از رقبای خود یک سر و گردن بالاتر بودند. برای مثال در سال 2007 که کوالکام اولین مدل اسنپدراگون را با تک هسته یک گیگاهرتزی معرفی کرد، سایر چیپستها اغلب دارای پردازندههای 500 مگاهرتزی بودند. قدرت پردازشی خوب این محصولات در کنار تطابقپذیری این محصولات با اکثر دستگاهها با سیستم عاملهای مختلف از دلایل موفقیت اسنپدراگون میباشند. در ادامه برخی از چیپستهای امروزی اسنپدراگون معروف و موفق را بررسی میکنیم.
اسنپدراگون 210: این چیپست از تراشههای اقتصادی کوالکام است که در اکثر گوشیها و تبلتهای ارزان قیمت امروزی بکار میرود. معماری 28 نانومتری بر اساس ARM7 با چهار هسته Cortex-A7 با کلاک 1.1 گیگاهرتزی، پردازنده گرافیکی آدرنو 304 و پشتیبانی از باندهای 4G کت 4 از مشخصات این چیپ میباشند. گوشیهای HTC Desire 626s و Huawei Honor 4A از معروفترین دستگاههایی میباشند که از این چیپ استفاده کردهان